een veilige en gasvrije werkomgeving

Met deze oplossing wordt het uitvoeren van heetwerk aan een vervuilde leiding mogelijk zonder dat deze schoon opgeleverd moet worden. Met de Technom las-isolatietool, uitgevoerd met twee onafhankelijke afdichtingen en een uniek ventsysteem, kan je risico’s optimaal beheersen.

lees meer
las-isoleren
Img 0189 Scaled

gecontroleerd en veilig lassen aan vervuilde leidingsystemen

Het schoon opleveren van vervuilde leidingsystemen is een complexe en tijdrovende klus. De Technom las-isolatietool biedt dezelfde zekerheid en optimaliseert de doorlooptijd.

bekijk de voordelen
isoleren

voordelen

Technom Icons Lasisoleren 1 05
Twee onafhankelijke en controleerbare afdichtingen
Technom Icons Lasisoleren 2
Een veilige en gecontroleerde werkomgeving
Technom Icons Lasisoleren 3
Gevaarlijke gassen en dampen naar een veilige locatie via centraal ventsysteem
Technom Icons Lasisoleren 3
Drukopbouw “achter” de tool niet mogelijk

voor ANSI en DIN leidingsystemen

In de industrie wordt gebruikgemaakt van leidingen geconstrueerd volgens de ANSI- en DIN-normen. Onze las-isolatiepluggen zijn voor beide toepasbaar.

bekijk producten

plug & play-concept

De las-isolatietools worden inclusief alle benodigdheden geleverd. Zo ontbreekt er niets voor een veilige en efficiënte montage.

hoe het werkt

de las-isolatietools van Technom

Technom produceert, in samenwerking met gespecialiseerde en gecertificeerde partners, alle las-isolatiepluggen in eigen beheer. Ontwerp, assemblage, testen en certificeren gebeurt in-house.

bekijk documentatie

plug en play

technische informatie

De integriteit van onze apparatuur te waarborgen worden alle tools geleverd met een testcertificaat en een instructiekaart. Ben jij op zoek naar inbouwmaten, gewichten of instructiekaarten? Deze informatie vind je hier.

veelgestelde vragen

Hiernaast vind je antwoord op een aantal algemene vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

contact opnemen

De las-isolatietool is leverbaar in veel verschillende maten. Vanaf een 0,5″ t/m 42″ en alle maten die daartussen vallen.  Onze tools zijn ook toepasbaar in DN leidingen.

De tool moet altijd 400 mm van de lasnaad verwijderd blijven. De afdichtingsbanden kunnen namelijk smelten als deze te warm worden.

De afdichtingsbanden smelten bij een temperatuur van 60 graden Celsius. De tool moet daarom altijd op voldoende afstand van de warmtebron verwijderd blijven. Neem contact met ons op voor gedetailleerde informatie.

Ja, om de las-isolatietool veilig en op de juiste manier te installeren is een certificaat verplicht. Technom verzorgt deze training zelf.

neem contact op

Je kunt ons altijd bereiken: we staan letterlijk dag én nacht klaar voor onze klanten. Elke dag van het jaar. Heb je een vraag? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact op!